Skip to main content
  • Regler for snerydning

    Kender du til snerydningsreglerne, og husker du at overholde dem? Hvis du er i tvivl om, hvordan reglerne for snerydning lyder, så læs med her.

Hvor og hvornår skal der udføres snerydning?

For alle offentlige områder, herunder veje, cykelstier og fortove, gælder det, at kommunen rydder sne. Men er du grundejer, skal du selv sørge for at rydde sne på din matrikel og 10 meter ud fra ejendommens skel. Det betyder bl.a., at der skal ordnes snerydning og saltning af fortove, trapper, havegange, bagindgange, parkeringspladser, indkørsler osv. Der skal være ryddet for sne mellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen – om søndagen dog først fra kl. 8 om morgenen. Er du virksomhedsejer, eller har du ansvaret for at rydde sne for en ejer- eller andelsforening, så er det vigtigt, du sørger for at overholde reglerne for snerydning – ellers kan det koste dig dyrt. Ejer du en virksomhed, skal der være ryddet sne og saltet, inden første medarbejder møder op. Har du grund på et særligt befærdet område, gælder det desuden, at der også er ryddet og saltet efter kl. 22, så længe der færdes mennesker. Det er desuden vigtigt at holde øje med istapper og store dynger af sne på taget/tagene. Enten skal disse fjernes, eller også skal der afspærres og skiltes omkring faren herfor.

Hvad sker der, hvis man ikke overholder reglerne for snerydning?

Hvis ikke du overholder reglerne for snerydning, kan det koste dig dyrt. Er der meget glat på din grund, kan det føre til personskader, fordi folk falder, og det kan være livsfarligt, hvis der hænger istapper fra taget på din ejendom. Hvis der sker personskade på din grund, kan du som grundejer ende med at hæfte for det. Dertil kommer bøder fra politiet, som kan komme forbi og tjekke, hvorvidt du har overholdt reglerne for snerydning.

Vil du overlade det til os at overholde reglerne for snerydning?

Hvis du ikke kan overskue at sætte dig ind i de mange regler, eller hvis du ikke orker at skulle stå tidligt op for at klare snerydningen for din ejerforening, andelsboligforening eller virksomhed, kan du få et professionelt snerydningsfirma til at hjælpe dig – og her står vi klar! Kontakt os via vores kontaktformular eller på tlf: 73 70 84 48 og modtag et uforpligtende tilbud

Kontakt os

Ønsker du at tale personligt med en af vores medarbejdere om priser for snerydning på dine udenomsarealer?

Ønsker du at tale personligt med en af vores medarbejder?

Udfyld da denne kontaktformular. Du er også mere end velkommen til at ringe direkte til os på

+45 38 71 17 00

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Udfyld navn og telefonnummer, så ringer vi til dig inden for 24 timer

Om snevagten

Snevagten har ryddet sne i det danske land siden 1999

Vi startede i København, men i dag rydder vi sne i hele Danmark. Pålidelighed, punktlighed og grundighed er vores kerneværdier, og vi bestræber os hver dag på at efterleve dem.

Snevagten er et af Danmarks største snerydningsfirmaer, og vi hjælper både kommuner, private og erhverv med at holde deres udendørsarealer farbare og frie for sne.

Vi hele tiden udvider vores maskinpark, så den fortsat er en af de mest velholdte og velkørende i Danmark

Vi lægger vægt på at levere omfattende dokumentation for vores arbejde

Vi er ordholdende, pålidelige og omhyggelige